Thread: 97 GTP high beam indicator light issue on heads up display from LED headlight bulbs?

Results 1 to 2 of 2
  1. #1 97 GTP high beam indicator light issue on heads up display from LED headlight bulbs? 
    SE Level Member
    Join Date
    Jun 2021
    Location
    New Jersey
    Posts
    4
    Thanks (Received)
    0
    Likes (Received)
    0
    Dislikes (Received)
    0
    Chats
    0
    I recently installed LED headlight and fog light bulbs into my stock housings on my 97 GTP. I also installed an aftermarket head unit at the same time. Now my high beam indicator light is always on/randomly flickering on and off, even when the high beams aren't on. This high beam indicator light issue is only on the heads up display, not my gauge cluster. I noticed yesterday when I turned my headlight switch to the on position during the day, the high beam indicator light issue went away. It doesn't matter at night whether I have the headlight switch set to auto or I turn it to on, the issue is there. During the day when the lights are off, I don't have the issue. Maybe the light sensor on the dash is related, maybe it was just a random act yesterday. I dunno. Hopefully somebody here has some tips to help me troubleshoot this issue. This issue 100% started the day I installed the LED headlight, fog light bulbs, and head unit. The bulbs are the right size. The head unit is wired properly. I'm thinking maybe this issue is from the LED bulbs using a different voltage than the stock bulbs.
    Reply With Quote  
     

  2. #2 Re: 97 GTP high beam indicator light issue on heads up display from LED headlight bul 
    GT Level Member mguzzo's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Buffalo NY
    Posts
    475
    Thanks (Received)
    8
    Likes (Received)
    27
    Dislikes (Received)
    0
    Chats
    25
    fog lights are grounded through the low beam headlight circuit so that when high beams are on, power is applied to the ground side of the fog lamp circuit and the fogs turn off. When the low beams are on, isn't enough of a voltage drop through the LEDs and some current leaks through, causing the dash indicator to illuminate every so dimly. It's on even in the daytime, you just can't see it. it doesn't cause any issues, so there's really nothing to troubleshoot.
    --
    "Silver Bullet" 98 GTP Coupe: Stock, rust free, and broadsided.
    Old '98 GTP Coupe: VS Cam, 3.0, S2IC, 42.5#, TOGs, N*/LQ4, Corsa. it once ran a 13 flat
    Older '98 GTP Sedan: Pullied, rockered, SSIC, etc. Stock 14.33 @ 96.5 / PB: 13.89 @ 101
    Reply With Quote  
     

Similar Threads

  1. HID Installed now high beam indicator is on
    By GTX Buck in forum Audio, Security & Visual Electronics
    Replies: 11
    Last Post: 03-17-2014, 12:07 PM
  2. Another HID thread... High beam indicator always on
    By RobbieH in forum Visual/Body Modifications
    Replies: 1
    Last Post: 01-27-2014, 07:38 AM
  3. high beam indicator
    By BoostnBlackGTP in forum Visual/Body Modifications
    Replies: 10
    Last Post: 01-28-2011, 05:56 PM
  4. High Beam Indicator light stays on
    By mike4567 in forum General Tech Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 08-07-2009, 09:05 PM
  5. New HIDs installed and High Beam/Low Beam issue CORRECTED!!! Woot!
    By GeddyLee in forum General Tech Discussion
    Replies: 9
    Last Post: 01-29-2009, 07:26 PM
Tags for this Thread

View Tag Cloud

Bookmarks
Bookmarks
Posting Permissions
  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •